OM OSS

Gebax Unimetron är sprunget ur två företag. Dels Gebax AB, vars verksamhet grundades i början av 2008, dels Unimetron Elektronik AB som grundades 1981.

Unimetrons verksamhet har sedan starten främst bestått av legotillverkning av elektronik, där fokus har varit inom mät-, styr- och reglerteknik.

När Gebax AB grundades under 2008 var det för att förverkliga en vision om att erbjuda små och medelstora företag i Sverige en chans att dra nytta av tillverkning i Kina utan att behöva etablera själva. För att förstärka verksamheten i Kina förvärvades samma år Flink Trading AB i Åmål.

I 2010 skrevs ett nytt blad i Gebax ABs historia då verksamheten från Unimetron Elektronik förvärvades och Gebax Unimetron AB var ett faktum. Detta tillförde egen tillverkning i Sverige som komplement till tillverkningen i Kina. Gebax Unimetron AB erbjuder konkurrenskraftiga lösningar för legotillverkning av hela produkter, eller detaljer och delmontering av produkter. Vi erbjuder allt från montering av kretskort, tillverkning av plast- och metalldetaljer ur verktyg till komplett montering av produkter som kan innehålla både elektronik och mekanik.